sâmbătă, 21 martie 2009

Cum sa fim frumosi


Suntem oamneni sau animale sociale? O intrebare la care ar trebui sa raspunda marea majoritate. Suntem impartiti in porci, maimute, vacute palcute dar increzute si...him putini oameni. Ceea ce ne deosebeste de animale e ratiunea, dar si maimutele au invata sa faca calcule, s-a mai dus o teorie, o parte, putem fi oameni daca vrem dar e mai dificil pt ca instinctele sunt mai mari si avem tendinta de a cerceta produsul, de-al imbunatati. Sunt naivii care cred in visulete care mai de care dar EU sunt acel naiv, recunosc de multe ori gandesc prea mult, exagerez cu ideile, cu visele si astfel devin dezorientat. Nu stiu ce e normalul nu am o definitie, stiu doar ca exista o limita si uneori cand ne spunem rugaciunea inainte culcare ne observam pe noi in detaliu. Nasul parca e prea mare, ochii cam bulbucati, picioarele cam strambe, sufletul tremura, rade pe ascuns de prostia noastra. Strigam raspicat si tare, aici pt cei ortodocsi: Cred in Dumnezeu si parintele mi-a spus sa nu injur azi, dar uite ce FUNND MARE ARE FATA AIA SAU BAIATUL ALA!''
Din pacate judecam o persoana dupa aspectul fizic pe urma ii observam adevarata frumusete, nu e drept dar nu am fost invatati cum sa fim FRUMOSI, .Daca ne privim atent dincolo de un nas mai mare, de 2 ochi caprui domnule si nu albastrii, observam finetea sufletului. Sa imbatranim frumos , sa fim urati pt ca nu suntem perfecti cum spun marele turme, desigur ne referim strict la Romania, sau S.U.A. Pe langa faptul ca suntem un popor care si-auitat destinul suntem si urati, atat de urati incat ne folosim de etichete care mai de care pt a fi respectati, ar fi mai usor sa citim o carte caci asa ajungem mai usor la suflet.
As fi ipocrit sa spun ca nu apreciez frumusetea exterioara, dar am nevoie de mai mult, si decat sa fiu frumos in exterior dar urat in interior mai bine aleg varianta 2. Noi romanii ne infatisam drept biruitori cand de fpt suntem un popor de barbari, de comunisti in masa, snobi, rasisti, ne legam de rromi dar le ascultam muzica, ii promovam la televizor, in loc sa traim ne uitam pe postul acasa la inima de tigan'', ca sa vezi cat de superficiali suntem. Nu vorbim de trecut, ar fi prea dureros am descoperi cat de mici suntem de fapt, cat de lasi, ca de sute de ani ne-am batut ca.... pt URATENIE! SUNTEM UN POPOR CRUD, UN POPOR URAT , libertatea de exprimare s- a pierdut dar abia asteapta sa iasa la iveala.
Putem fi frumosi, nu e greu dar trebuie vointa si putina incredere, restul va veni de la sine

Niciun comentariu: