luni, 8 martie 2010

DESPRE SINCERITATE.

De ce ne este atat de greu sa spunem adevarul in fata? Acest lucru se intampla de obicei din cauza faptului ca nu suntem obisnuiti sa aceptam micile detalii care ne definesc, ma refer mai ales la defecte, de ce unui om ii sunt scose in evidenta doar calitatile? Pentru ca daca s-ar intampla spre exemplu sa stim despre un autor ca face anumite lucruri care nu sunt tocmai bune, universul i-ar fi distrus, s-ar ascunde si nu ar mai scrie niciodata. Asa este si in cazul nostru, fugim de defecte si preferam sa fim mereu veseli si zambitori chiar daca ne deoare capul de ne vine sa tipam, vrem sa fim vazuti ca acele persoane dragute care nu au o zi proasta nicioadata. Ii invidiez uneori pe depresivi, ei au curajul sa spuna: "ma simt prost, ca un ratat", in fiecare zi. La ei nu mai intervine frica ci curajul intr-un mod mai ciudat. Dar cum nu suntem depresivi ne afisam in fiecare zi cu o noua masca si schitam acel zambet fals acasa sau la serviciu.
O... as putea vorbi si despre iubire? Sa luam spre exemplu o relatie care dureaza de 8 ani, auzim in filme, in cantece si cam peste tot, ca iubirea este atat de inaltatoare, ca iti da aripi, nu-i chiar minciuna, dar nimeni nu iti spune ca pana sa jungi la un echilibru ai de suferit, nu gluma!
Ei, iubirea sau sentimentul de indragosteala este la inceput, vine ca o zi furtunoasa , iti da palpitatii, ti se opreste respiratia si stai nebun-a si astepti un telefon de la persoana pe care o iubesti. In sfarsit te suna, respiri usurat si ah tonul ei nu e chiar cel astepatat. De multe ori suntem supercficiali, orbi, astemtam o confirmare ca sa ne asiguram ca el sau ea ne place. Da recunosc m-am numarat printre acele persoane care asteapta, asteapta, si gandesc prea mult, or cand iubesti nu mai este necesar sa gandesti, totul vine de la sine. Iubesti atunci cand intelegi partenerul asa cum este el, adica depasesti orice, treci peste defctele sale si il vezi ASA CUM ESTE EL-EA . Nu trebuie sa fie o zi de sarbatoare ca sa ii spui ca il iubesti, sa ii daruiesti o floare sau orice cadou, gandeste-te ca TU esti cadoul ei, lui si nu are nevoie de nimic altceva, ci de TINE.
Fii sincer cu tine si iubeste-ti defectele caci ele te fac OM!

Niciun comentariu: